Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Interview Lasgo

Interview Lasgo

Moment of truth: we hebben een date met niemand minder dan Jelle van Lasgo! De droom van vele mannelijke wezens. Wel jongens, wij hebben haar in levende lijve mogen ontmoeten en meisjes, ook haar sexy manager. In deze kleine afgelegen container spraken we af met deze bevallige heer (en Jelle). Here we go.

Vond je het niet wat lastig om als vervanging voor Evi Goffin ingezet te worden? Vreesde je dat er teveel van jou verwacht zou worden?

Ik zag dat niet echt als vervanging. Ik zie dat eerder als een nieuwe start voor Lasgo. Ik heb me nooit gevoeld als de vervangster van. Nee, ik vind dat eigenlijk helemaal niet erg. Ik wist wel dat de verwachtingen sowieso hoog waren. Dat was al toen ik meedeed aan de wedstrijd. Evi die deed dat heel goed en dan wou ik dat ook heel goed doen. En tot nu toe lukt het. Maar ik ben altijd mezelf gebleven en ik heb er altijd mijn eigen ding in gegooid.

Wat is het meest gênante moment tot nu toe in je leven?

Euhm… Ik was een keer gevallen op het podium. Dat was op mijn verjaardag. En dat was echt niet leuk. Ik had al een echte rotdag achter de rug. Eerst viel de muziek uit en stond ik daar voor een volle zaal, “ja hallo iedereen”. Ik had iedereen mee en ineens viel die muziek dus uit. En dan ging die terug aan en schoof ik uit, plat op mijn gat. Dat was wel aaaaghh. En ja ook op school ben ik eens van de trap gevallen waar iedereen bijstond. Ja erg he, genant.

Wat wou je doen voor je bij Lasgo kwam?

Ik wou altijd zangeres wonen. Ik had eigenlijk geen ander plan B. Ik doe dit echt graag. Maar voor ik dit deed, wou ik eerst iets heel graag in de rock gaan doen. Maar dit vind ik een goed alternatief. Op het podium kunt ge zijn wie dat ge wilt zijn.

Wie is de bekendste persoon dat je al bent tegengekomen dankzij je internationale carrière?

Bijvoorbeeld op Hit the Road en die tv-toestanden komt ge veel bekende mensen tegen. Eigenlijk heel veel mensen. Iedereen eigenlijk zoals: Sylver, Milk inc., Stan van Samang, Kate Ryan en Eddy Wally. Qua internationale bijvoorbeeld Metro Station.

Zijn er volgens jou verschillen tussen de optredens in het buitenland of hier in België?

Dat ligt er aan, dat verschilt van show tot show. Soms kan het hier eens tegenvallen, maar in het buitenland ook. In het buitenland zijn de mensen veel rapper zat ten eerste en vooral. Omdat ze niet zo lang op stap kunnen gaan, moeten ze zich snel bezatten. En dan laten ze hun helemaal gaan. Soms in België is dat wel als ze niet opgewarmd zijn, dat ze niet meedoen en daar gewoon staan. Dan merkt ge wel dat ge veel meer moeite hebt om ze op gang te krijgen. Als ze allemaal zat zijn, doen ze sneller mee. Dat ligt eraan.

Heb je inbreng in je spraakmakende outfits?

Ja, en dat vind ik heel belangrijk. Ik doe graag aan waar ik me goed in voel. De ene dag draag ik een jeans de andere dag draag ik een legging. Dat kies ik allemaal zelf. Er zijn wel dingen die stylisten meebrengen voor een fotoshoot of een tv-show enz. Die kleren krijg ik soms ook wel. Dat is wel leuk. Voor de rest koop ik ze zelf.

Wat is het meest bijzondere dat in je zangcarrière al is voorgevallen?

De wedstrijd is me vooral bijgebleven. Ik heb eigenlijk geen contact meer met de andere kandidates. Ze wensten mij succes, maar dat was het dan ook.

Waarvan krijg je een adrenalinekick?

Ik ben bezig met mijn adrenalinekicks te zoeken. Ik heb parachute gesprongen en zelfs bij elk optreden krijg ik een adrenalinekick als al het volk meedoet. Wat ik vandaag heb meegemaakt is ook wel een kick geweest.

Hoe is het tourleven? Beantwoordt het aan het prototype van ongezond eten, weinig slaap, weinig comfort…?

Je hebt dat mooi gezegd ja. Het klopt. Ja vooral in de zomer is dat heel hectisch. Dan leven we echt op tankstationsnacks, Mc Donalds, op broodjes. Soms heb je er zelfs geen tijd voor dan is het echt pompen, pompen, pompen. We komen van het ene podium bezweet af en dan moet ge al direct op het volgende podium gaan staan. Hygiëne is dus ook wel minder.

Wie is je ideale droomdate? Waarom?

Ik heb er veel eigenlijk. Diene van Pirates of the Caribbean. Hoe noemt die weeral? Johnny Depp. Die mag wel eens langskomen. Vooral diegene met zo’n alternatieve stijl. Ik hou daar wel van. Het mag niet te afgeborsteld zijn.

Welk aanbod zou je absoluut afslaan? Eurosong deelname, fotoshoot voor P-magazine?

P-magazine heb ik al gedaan. Daar mag je zelf kiezen hoever ge wilt gaan. Eeuhm Eurosong, dat hebben ze nog niet gevraagd en als ze het zouden vragen dan weet ik niet of dat wel bij mij zou passen. Eigenlijk wil ik alles wel eens proberen behalve de Playboy. Dat doe ik niet. Maar voor de rest wil ik alles wel proberen.

Met wie wil je graag samenwerken?

David Guetta omdat hij in de dancescene nu hot is op de markt en als je met hem een plaat hebt gemaakt dan is het wel zo van “Wooow, die werkt met hem samen.” Maar ik ben heel blij met Peter en Jef.

Naar welke muziek luisterde je in je puberjaren?

Ik ben zelf nog maar 19 en ik luister nog steeds naar alles zoals naar rock. R&B is nu wel iets minder. Ik weet niet hoe dat da komt, maar ik luister er niet zoveel meer naar. Dance, vanalles maar vooral Rock.

3 reacties

 1. Jmina
  Geplaatst op 2 april 2010 om 15:47

  Jullie inleiding is zalig & nodigt echt uit om verder te lezen, nice!

  • Valerie Wouters
   Geplaatst op 5 april 2010 om 13:04

   Hehe dank u 😀

  • Sofie Van Den Borre
   Geplaatst op 5 april 2010 om 16:46

   Tot hoeveel een container inspiratie kan brengen 😀
   Bedankt he 🙂