Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Bullet For My Valentine komt naar de AB!

Bullet For My Valentine komt naar de AB!

Op woensdag 1 december is het weer zo ver. Bullet For My Valentine komt naar de AB in Brussel! De groep heeft al in 2008 op Groezrock opgetreden. De Britse metalband heeft een nieuw album uitgebracht ‘Fever’. Net als hun eerste album ‘The Poison’ is ‘Fever’ een verzameling van spannende gitaarsolo’s en zalige refreinen die erom vragen om mee gezongen te worden! Dit album gaan ze op 1 december voor ons brengen.

Biografie

De groep werd in 1998 opgericht als ‘Jeff Killed John’. Ze speelden covers van groepen zoals Nirvana en Metallica. Pas in 2003 kreeg de band de naam ‘Bullet For My Valentine’ en begonnen ze meer en meer zelf muziek te maken. In 2004 begonnen ze ook zelf met het opnemen van hun eigen werk. Dankzij hun contract met Visible Noise verscheen er een eerste demo van hen, gevolgd door een EP. In 2005 verscheen er een tweede EP: ‘Hand Of Blood’, waarmee ze hoog scoorden. In datzelfde jaar won de band een prijs van het Britse rocktijdschrift ‘Kerrang’ als ‘Beste nationale nieuwkomer’. De band is bekend in de underground rockscene van alle landen.

In 2006 kwam hun eerste album uit ‘The Poison’. Dankzij dit album werden ze genomineerd voor de ‘Metal Hammer Golden Gods Awards’. Later in 2008 kwam hun tweede album uit: ‘Scream Aim Ire’. Dit album was een stuk harder dan het eerste en kwam meer in de richting van heavy metal. Het album ‘Fever’ is op 26 april in de UK uitgekomen.

Bandleden

  • Matthew ‘Matt’ Tuck – Rhythm gitaar, zang
  • Michael ‘Padge’ Paget – Lead gitaar en steunzang
  • Jason ‘Jay’ James – Basgitaar en zang
  • Michael ‘Moose’ Thomas – Drums

Website: http://www.bulletformyvalentine.com