Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

MUSE : Opdracht rond een kunstenaar

MUSE : Opdracht rond een kunstenaar

Muse is een Britse rockband en bestaat uit 3 leden: Matt Bellamy (leadzanger, pianist en gitarist), Chistopher Wolhstenholme (bassist en background vocals) en Dominic Howard (drummer). Ze zijn niet alleen bekend om hun goede muziek maar ook om hun goede live optredens. Wat ik zo goed vind aan Muse is dat ze zich niet beperken tot één stijl maar dat ze meerdere muziekstijlen hebben. De muziek van Muse wordt beschreven als progressieve rock, alternatieve rock of “spacerock”. Het is een mix van (hard)rock, zelfs wat metal, met klassieke invloeden en soms aangevuld met elektronische muziek. Ik heb een cover op piano gespeeld van het liedje “New Born” van Muse.

Domino – de musical

Domino – de musical

We hadden reeds naar het tv-programma ‘Domino – De zoektocht’ gekeken. Na een paar korte fragmenten van de musical dachten we: dit wordt echt een topper!

We bestelden dus meteen tickets en twee weken later was het zover… We namen de trein naar Antwerpen en we genoten van een zalig namiddagje Domino!

Rock

Rock

Het muziekgenre “Rock” is al jarenlang een veelbeluisterd genre. Om de beste rock van dit moment aan de jeugd van SD -en erbuiten- te laten beluisteren, hebben we deze eens op een rijtje gezet.

Het beeld van rock is meestal ruw en luidruchtig maar dat is zeker en vast niet altijd het geval!

We raden je aan om de volgende rockhits eens te beluisteren. Geef gerust je mening over deze clips.

SD-Rock

SD-Rock

Over welk talent beschik jij?
Als je kan zingen, muziek spelen,…let us know!

Op 29 februari geven we er een lap op, samen met de mensen die zich ingeschreven hebben, en geven we een spetterend optreden voor zij die komen kijken!

DEELNAME IS VRIJBLIJVEND, AANWEZIGHEID IS EEN MUST!!!!!!!!!

TEKSTYLE – JUMPSTYLE – HARDSTYLE 2

TEKSTYLE – JUMPSTYLE – HARDSTYLE 2

“Het vervolg” op onze vorige TEKSTYLE AND JUMPSTYLE hitlist.

Dubstep – Drum and Bass 2

Dubstep – Drum and Bass 2

“Het vervolg” op onze vorige Dubstep/Drum and Bass hitlist.

COMMERCIEEL 2

COMMERCIEEL 2

“Het vervolg” op onze vorige commerciële hitlist.

TOP 10 SINT-DONATUS

TOP 10 SINT-DONATUS

Eerst en vooral willen we iedereen bedanken die heeft deelgenomen aan deze TOP10 en die zijn lijst heeft binnengebracht! We hebben er voor gezorgd dat de leerlingen per klas een TOP 5 maakten. Hiervan hebben we dan een algemene TOP10 gemaakt. Hoewel deze werd opgemaakt in 2011, bevat hij natuurlijk toppers die je nu nog steeds kan horen.