Mode

Nieuwe werken van bekende ontwerpers, maar ook enkele ontwerpen uit eigen huis!

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Mode op school

Mode op school

Mode en stijlen verschillen, ieder heeft zijn eigen ding. We gingen in onze school op zoek naar mensen met verschillende stijlen en vroegen naar hun modebewustzijn.

Fabio Capiello

Waar haal jij je kleding?

Meestal ga ik in Brussel of Nederland winkelen. Dit vanwege mijn ouders: mijn vader werkt in het bedrijf “Benetton” te Brussel, waar men onder andere kleding verkoopt en mijn mama is van Nederlandse afkomst, waardoor we regelmatig een weekendje naar Nederland gaan.

Verschilt de kledij die je op school draagt van je vrijetijdskledij? Zo ja, is dit een bewuste keuze?

Neen, ik draag zowel thuis als op school dezelfde kleding. Hoewel ik thuis al eens wat minder durf aan te trekken 🙂 .

Ga je veel shoppen?

Neen, ik ga zeker niet meer shoppen dan het gemiddelde Vlaamse meisje. Maar misschien net iets meer dan de gemiddelde Vlaamse jongen.

Ongeveer om de anderhalve maand ga ik kleren kopen.

Heb je een aantal vaste merken of koop je wat je mooi vindt?

Ik koop meestal wat ik mooi vind, maar er zijn enkele merken die wel meermaals terug te vinden zijn in mijn kleerkast zoals: Diesel, Ben Sherman, Carhartt, …

Volg je de mode?

Mijn papa werkt bij Benetton en zo is het veel gemakkelijker om de mode te kunnen volgen. Eigenlijk ga ik op mijn eigen smaak af, die toevallig meestal op dezelfde lijn ligt als de mode.

Franbose de Buijsscher

Waar koop jij je kleding vooral?

Ik ga vooral in steden als Antwerpen en Brussel winkelen. Maar ik trek ook regelmatig naar winkels in de buurt. Ik koop het liefst kledingstukken uit verschillende winkels en niet alles uit eenzelfde zaak. Op die manier creëer je toch een beetje een eigen stijl.

Verschilt de kledij die je op school draagt van je vrijetijdskledij? Zo ja, is dit een bewuste keuze?

Neen, maar als ik uitga doe ik soms opvallendere kleding aan, die ik op school niet zou dragen. In het weekend draag ik dezelfde kledij die ik op school zou dragen.

Zijn er winkels waar je graag binnenwandelt?

Ja: Lorca, On-Line in Mechelen en de Replay-winkel in Antwerpen. Ik ga vooral naar deze winkels voor broeken. T-shirts, pulletjes,… koop ik overal.

Is merkkleding belangrijk voor je?

Ik draag merkkledij, maar voor mij hoeft zeker niet alles duur te zijn. Ik combineer graag merkkledij met goedkopere merken. Als het solden zijn stap ik sneller een winkel binnen met merkkledij om op die manier toch wat geld uit te sparen.

Is de mode volgen belangrijk voor je?

Nee, ik probeer mijn eigen stijl te behouden. Toch denk ik dat je automatisch een beetje de mode volgt, omdat de winkels ook meedoen aan de huidige trends. Of je nu wil of niet, toch volg je onbewust de mode mee.

Ga je regelmatig winkelen? Zo ja, wat koop je vooral?

Ja, ik ga regelmatig winkelen en koop dan vooral schoenen. Ik vind dat een vrouw nooit genoeg schoenen kan hebben.

Heb je een idee hoeveel paar schoenen je zoal hebt?

Ja, ik heb een dertigtal paar schoenen, maar deel die wel met mijn zus en moeder. Toch vind ik vaak niet de gepaste schoenen bij mijn kleding. 🙂

Sander Maes

Waar haal jij je kleding?

Ik koop mijn vrije tijdskleding online aan via een Amerikaanse website. Of als ik een specifieke skate shop weet zijn, durf ik er wel eens binnen te wandelen.

Verschilt de kledij die je op school draagt van je vrijetijdskledij? Zo ja, is dit een bewuste keuze?

Ja, de kleding die ik op school draag is meer in de stijl van skater. Dit is dus al een iets groter maatje dan wat ik nodig heb, maar mijn vrije tijdskleding is nog veel groter (soms XXXL).

Deze kleding koop ik in skate shops en niet via het internet.

Beïnvloeden anderen jouw kledingstijl?

Neen, als iemand een vernietigende opmerking maakt over mijn kledij gaat dat het ene oor in en het ander oor uit. Ik heb geen handvol mensen waar ik naar op kijk, qua kledingstijl, maar van enkele skaters heb ik een moderniserende en coole stijl geleerd.

Wat vind je absoluut niet mooi?

Witte broeken, strakke T-shirts, te zwarte outfits, puntige schoenen, spannende hemdjes…

Zoveel commentaar heb ik er niet op, maar zelf zou ik me niet kleden met deze soort kleding.