Koken

Studenten lijden soms een hard bestaan: naast lessen volgen en hun kot ieder jaar eens stofzuigen, moeten ze ook nog eens instaan voor hun eigen voedselvoorziening. Wij kunnen niet aanzien dat jongeren zouden verhongeren door gebrek aan keukenkennis en daarom presenteren wij u hier enkele makkelijk te volgen kookrecepten voor studenten. Met klare en geïllustreerde beschrijvingen kunnen jullie meteen aan de slag achter het fornuis om deze lekkere en (soms zelfs) gezonde maaltijden zelf te bereiden. Zet je koksmuts maar op!

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Rolcake

Rolcake

Hier zijn we met een nieuw recept. Rolbiscuit, of voor de gewone mens onder ons, rolcake. 😉

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 3 soeplepels heet water
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 gram zelfrijzende bloem

De ingrediënten mogen aangepast worden indien jouw bakvorm groter of kleiner is. Let wel op: een ei kan je niet in 2 doen, dus eerst berekenen per ei! 😉

Hoe ga je te werk voor de rolcake?

  1. Begin met de eidooier en het eiwit van elkaar te scheiden.
  2. Klop de eidooiers samen met het heet water op tot een schuimige massa.
  3. Voeg lepel na lepel de suiker toe terwijl je blijft roeren.
  4. Dit opkloppen tot de massa dik lopend wordt.

  5. Klop het eiwit stijf (totdat je het kan omdraaien :D).
  6. Bovenop het stijfgeklopte eiwit, zeven we de bloem.
  7. Dit zeer voorzichtig mengen.

  8. Leg bakpapier op je bakplaat.
  9. Smeer de massa open, zorg dat het een mooie rechthoek is.
  10. Dit ongeveer 10 minuten laten bakken op 175°C.

  11. Alvorens de cake uit de oven te halen, prik je best eens met een baknaald om te zien of het goed gebakken is.
  12. Maak een handdoek vochtig en leg hem open.
  13. Haal de cake uit de oven en leg de cake op de handdoek met het bakpapier naar boven.
  14. Haal nu voorzichtig het bakpapier van de cake.

  15. Rol samen met de handdoek de cake op en druk zachtjes aan.
  16. Ontrol het geheel weer.
  17. Nu kan je choco op de cake smeren. Opgelet: maak de laag choco niet al te dik, anders ben je het snel beu gegeten.

  18. Rol dit alles weer op.
  19. Ook lekker met abrikozenconfituur. (Tip: alvorens deze op de cake te smeren, meng je best wat water bij de confituur.)

SMAKELIJK!

Ander opvulsel uitgeprobeerd? Laat het ons weten.

Eén reactie

  1. Natasja
    Geplaatst op 5 juni 2011 om 15:09

    Hallo dames.
    Ik vind dat jullie dit supper mooi gedaan hebben en ik heb het zelf nageprobeerd!
    Ik wilde even laten weten dat ik de uitleg erg slecht vond want ik heb 4 keer alles overnieuw gedaan en toen uiteindelijk kwam ik erachter dat het niet hellemaal hoort zoals er uitgelegd stond!
    Er stond drie warme water soeplepels nou en mijn helle bak werd water met een beetje ei en er was niks van wat er op de plaatjes leek.
    Ook staat er niet uitgelegd wanneer er de vanille suiker er bij moet die heb ik er nu niet bijgedaan.
    Ook mis ik dat er niet staat of de geklopte eiwit met meel nou bij de eigeel moet op het laats dat mis ik ook.
    Ook mis ik wanneer ik dit nou bij de eigeel moet doen.

    Verder ben ik blij met jullie plaatjes!
    En ik laat jullie nog weten of me cake is gelukt 😉

    Liefs Natasja