Events

Verslagen van festivals, tentoonstellingen, beurzen, tv-programma's, ... vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Rock Ternat 2010

Rock Ternat 2010

14.000 feestgangers, uitzinnige sfeer, fantastische groepen … kortom ROCK TERNAT!
De negentiende editie van het allergrootste nazomerfestival van het Belgische festivalseizoen was ook dit jaar weer een topper met een recordaantal bezoekers. Wij waren er drie van en vonden deze editie meer dan geslaagd.

Op vrijdag begon voor ons het festival op de rustige, sfeervolle muziek van Flip Kowlier. Met de gekende tonen van zijn hit ‘In de fik’ zette hij de toon voor twee dagen feest. Later op de avond zorgde de Amerikaanse hitsensatie ‘Kelis’ er voor dat de tent voor het eerst écht daverde. Afsluiten gebeurde met de topdj Mish Mash Soundsystem die het beste van zichzelf gaf.

Zaterdag was Team William de opwarmer voor het schitterende optreden van ‘The Opposites’. De twee noorderburen zorgden voor ambiance in de hele tent en met hun hit ‘Licht uit’ ging de hele zaal plat. Hierna speelden de jongens van ‘Freaky age’ hun thuismatch meer dan behoorlijk. Met groeiende rugzakhits en ook wat nieuw materiaal, gaven ze het beste van zichzelf. Na ‘Just Jack’ was het uitkijken naar ‘Absynthe Minded’, één van de grotere namen op de affiche. Dit optreden werd echter een tegenvaller: weinig sfeer en onvoldoende enthousiasme vanwege Bert Ostijn. Alleen de hit ‘Envoi’ zorgde nog voor de nodige ambiance.

Na dit povere optreden was het de beurt aan ‘Channel Zero’, voor wie een groot deel van de bezoekers kwam (te merken aan hun kleding). We hielden ons wat op de achtergrond maar we merkten op het grote scherm dat de sfeer meer dan uitbundig was. Ook bij ‘Zornik’, die daarna optrad, was dit het geval. Voor de negende keer op rij mocht ‘Discobar Galaxie’ afsluiten. We hadden hoge verwachtingen maar deze werden niet helemaal ingevuld. Al bij al werd het nog een redelijk geslaagde afsluiter.

Toch was het weer een onvergetelijke editie die vooral te danken was aan de verschillende dj’s die, tussen de optredens door, de weide deden daveren. En daarvoor komen de meeste mensen toch naar Rock Ternat?!

Op naar volgend jaar!