Events

Verslagen van festivals, tentoonstellingen, beurzen, tv-programma's, ... vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Opstal carnaval

Opstal carnaval

De Orde van de Jeinen organiseerden op 7 maart 2010 de 19de carnavalstoet van Opstal. De reclamestoet vertrok rond 14.00 uur. We hadden geluk, de zon was van de partij. De plaatselijke verenigingen droegen ook hun steentje bij om van deze 19de editie een groot feest te maken.

Eén van die verenigingen was Chiro Hemo Opstal. Opstal is niet groot, maar als het op feesten aankomt zijn ze wel altijd van de partij.
De oud-leiding was verkleed als garnaalvisser.

De huidige leiding maakte de straten onveilig met hun airbus PleinAir (ook de naam van de jaarlijkse fuif). Ze stapten aan boord als echte airhossten en airhostesses.

De aspi-jongens hielden de straten dan weer proper als echte kuismadammen en ze gaven de toeschouwers een goede wasbeurt met kilo’s confetti.

De aspi-meisjes zorgden voor een extra vrolijke “touch” als hippies.

Na de stoet was er een zwaar feestje in het Beukenhof, een feest vol foute carnavalsmuziek en een fantastische ambiance.

Op maandag 8 maart was het natuurlijk de dag van de ‘voil zjanette’. Een dag voor alle mannen om eens ongestoord te zijn wat onmisbaar is op deze aardbol, namelijk vrouwelijk schoon.

Dinsdag 9 maart werd dit hele carnavalgebeuren afgesloten met de dag van de lege portemonnees.