Events

Verslagen van festivals, tentoonstellingen, beurzen, tv-programma's, ... vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Laundry Day Interviews

Laundry Day Interviews

Op Laundry Day hebben we behalve gefeest ook verschillende mensen geïnterviewd. Om het een beetje interessant te maken hebben we mensen van verschillende leeftijdsgroepen geïnterviewd. Wij hadden onze mening over Laundry Day, maar we wilden graag weten wat de andere feestgangers er van dachten!

Tiffany (16)

Tiffany Van Herewegen

Waarom?

Vriendinnen hebben me mee gevraagd en ik had er wel zin in, ook omdat het niet al te duur was zag ik het zeker zitten. Ik was ook nog nooit naar een festival geweest en ik wou het graag eens doen.

Wat vind je er van momenteel?

Ik vind  het zeer leuk. Ik verschiet ervan hoe groot het hier is. Er zijn wel 15 podia met ieder een verschillende muziekstijl. Eigenlijk is Laundry Day een festival voor iedereen want er zijn zoveel verschillende dingen te doen dat iedereen het wel naar zijn zin heeft. Het is leuk dat je voor de prijs van 20 euro zoveel krijgt en dat je veel bekende mensen kan zien optreden die je herkent van op TV. Een negatief puntje vind ik dat de drank enorm duur is en dat de toiletten tegen de namiddag enorm beginnen te stinken (lacht). Het leuke aan zo’n festival vind ik dat er zoveel verschillende soorten mensen naartoe komen en dat er geen haatgevoel is tussen de mensen.

Van hoe laat ben je hier al?

Ik ben hier al van 12u30, dus al zo een 8 uur. Nu zit ik even omdat mijn voeten pijn doen, maar straks vlieg ik er terug in ;-)! Je zit hier tenslotte bijna 12u aan een stuk dus moet je af en toe een pauze nemen hé. Het goeie aan dit festival vind ik ook dat het maar tot 12u duurt, zo word je niet te moe en vinden ouders het ook niet lastig om nog te rijden.

En ben je voor een groep of zanger speciaal naar hier gekomen?

Neen, eigenlijk totaal niet, ik wist zelfs niet welke groepen er allemaal zouden komen. Ze hebben me gewoon meegevraagd en zonder er al te veel over na te denken had ik ja gezegd, en ik heb het mij nog geen enkele seconde beklaagd!

Colin (25)

Colin Smets

Waarom?

Het is de eerste keer dat ik hier kom. Ik wou mijn vriendin verrassen, omdat we 1 jaar samen zijn. Ik wou iets speciaals doen voor haar en ik heb een ticket voor haar gekocht en haar ermee verrast.

Ben je voor iemand speciaal gekomen?

Ja, eigenlijk wel. Ik wou graag Tiësto zien.

(Colin moest snel door, interview voortijdig beëindigd)

Elien (19)

Elien Stallaert

Waarom?

Ik ben hier samen met mijn vriendinnen en een paar vrienden. Ik was vorig jaar al geweest en wou dit jaar nog eens gaan. Ik wou mij nog eens goed amuseren. Het is ook het laatste festival dat ik nog ga doen voordat het school terug begint.

Wat vind je ervan momenteel?

Tot nu toe, goed. Er is veel volk, maar in het begin was er wel niet veel ambiance en sfeer. Maar er zijn lekkere mojito’s (lacht). De podiums zijn ook wel mooi dit jaar.

Ben je voor iemand speciaal gekomen?

Nee, niet echt. Ik hoor iedereen graag die komt.

Vind je dat er dit jaar iets tegenvalt?

Nee, behalve dat de ontvangst slecht is. Maar dat was vorig jaar ook al.

Bart (40)

Bart Stevens

Waarom?

De meesten zouden denken dat ik hier ben omdat ik mij bevind in mijn midlifecrisis, maar dat is zeer stereotiep gedacht. Vroeger toen ik jong was waren er nog niet zoveel festivals. Er werd totaal niets over gezegd. Toen ik hoorde dat er in Antwerpen (Nieuw-Zuid) iets te doen was, had ik voor de grap aan mijn vrouw voorgesteld om er samen naartoe te gaan. Het enige wat zij hierop zei is: “Oké, bestel jij de kaarten dan wel”. Dus ja, uiteindelijk zijn we hier terecht gekomen. Best wel een grappig verhaal (lacht).

Wat vind je ervan momenteel?

Ik ben blij dat ik gekomen ben. Er zijn misschien veel jongeren die ons raar bekijken, maar het is een leuke ervaring. Het is nu ook niet zo dat we het enige oudere koppel zijn dat hier rondloopt, want wij hebben er zelfs al oudere gezien. De muziek is misschien niet meer zoals vroeger, maar het is best wel goed. Je kunt natuurlijk verwachten dat wij hier niet meteen op het podium gaan springen en beginnen te dansen hè ;-). Het is hier ook heel groot, zeker 15 podiums denk ik, dus de dag vliegt dan ook snel voorbij aangezien je toch steeds heen en weer loopt.

Ben je voor iemand speciaal gekomen?

(Lacht) Neen eigenlijk niet. Het is gewoon puur toeval dat we hier zijn beland. Want het is niet van onze gewoonte (lacht).