Events

Verslagen van festivals, tentoonstellingen, beurzen, tv-programma's, ... vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Extra Time

Extra Time

De voetbalkenners onder ons zullen het TV-programma ‘Extra Time’ zeker en vast kennen. Elke maandagavond kaarten Frank Raes en Filip Joos, samen met enkele gasten, na over het voorbije voetbalweekend. Wij, Romain De Zutter en Loïck Picalausa, woonden een opname van Extra Time bij.

 Zoals vele voetballiefhebbers kijken wij elke maandagavond, omstreeks 22 uur, naar het voetbalmagdazine Extra Time. Het programma, uitgezonden op Canvas, gaat over de voorbije speeldag (zondagwedstrijden) in de Belgische competitie. Soms wijkt men wel eens af van het onderwerp en is het iets ruimer dan enkel de Jupiler Pro League. Ook wordt er steevast “de Goal van de week” getoond.

Op het eind van elke uitzending staat er onderaan het beeld vermeld: “ook een opname bijwonen? Zie extratime.be”. Deze vermelding viel ons iedere week op en we schreven ons in om een opname bij te wonen; niet onze eerste keer trouwens. De gasten waren deze keer Luc Nilis en Gert Verheyen (twee ex-Rode Duivels) en Peter Vandenbempt (dé radiostem van de nationale ploeg). Het onderwerp was ditmaal niet de voorbije speeldag in onze Belgische competitie maar de vriendenmatch tussen onze Rode Duivels versus Roemenië. Er werd uitgebreid gediscussiëerd over de huidige kern Rode Duivels en de match in en tegen Frankrijk op 15 november ll.
Het is wel eens leuk om mee te maken hoe zo een opname verloopt. Het is opvallend anders dan wat je uiteindelijk te zien krijgt op je tv-buis. De camera’s zijn zodanig opgesteld dat men enkel de mooie kanten van de studio in beekd krijgt. Maar in die studio meeluisteren is toch een hele ervaring; alvast een aanrader als je van voetbal houdt!