Events

Verslagen van festivals, tentoonstellingen, beurzen, tv-programma's, ... vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

De Vlaamse 10

De Vlaamse 10

Stel, je krijgt de kans om thuis een gezellig avondje televisie te kijken vanuit je zetel of de avond door te brengen in één van de VTM-studio’s en de sfeer zelf op te snuiven… Wat zou jij dan doen? Wel, wij moesten hier in ieder geval niet lang over nadenken. Er gaat toch niets boven de ambiance zelf mee te maken? Daarom trokken we er met z’n vieren op uit.

Omdat het een nieuw en onbekend programma was, wisten we niet echt wat ons te wachten stond. Toen we eenmaal toekwamen aan het grote gebouw waar alles zich zou afspelen, waren we meteen in de wolken. Dit beloofde een geweldige avond te worden!

We stonden ongeduldig te wachten op het moment wanneer de deuren open zouden gaan, en wanneer dit gebeurde, stormde iedereen de zaal binnen om de beste plekjes te bemachtigen.

In de studio werden we meteen geëntertaind door VJ Dimi, door iedereen wel gekend als de presentator van ‘We like to party’ op Jim-Tv. Hij maakte ons warm voor de eigenlijke show met als gevolg dat we al helemaal in de sfeer zaten nog voor we de verschillende Vlaamse artiesten hadden zien verschijnen.

En toen ging het programma van start! Tess Goossens, presentatrice van dienst, betrad het podium en kondigde de eerste artiesten aan. Al snel werd duidelijk dat dit niet de werkelijke volgorde was, als die die later op televisie verscheen. Er zou dus nog heel wat knip- en plakwerk aan te pas komen. In werkelijkheid beet Clouseau de spits af, en hoe? Met ‘Gek op jou’ kon het publiek gewoon niet stil blijven staan en moesten we wel uit volle borst meezingen met de tekst. Dat was bij ‘Wouldn’t change a thing’ van Dean en Sita niet anders. Later kwamen Wim Soutaer, Udo, Bart Kaell, Willy Sommers, Loona en vele andere artiesten waaronder ook de nieuwe groep Pearl.

Wij moesten jammer genoeg iets vroeger naar huis terugkeren, maar met een afsluiter als ‘t is weer tijd voor de polonaise’ van Christoff bleven we ook op weg naar huis nog in de stemming. En ondanks het feit dat de gemiddelde leeftijd daar net ietsje hoger lag dan de onze, hebben we genoten van de sfeer die de schlagers bij ons teweegbrachten. Een avond voor herhaling vatbaar!

Eén reactie

  1. Onah
    Geplaatst op 25 november 2010 om 19:55

    Mooi geschreven!
    Het was echt een leuke avond ;D