Beeld

Beeldende kunsten zoals schilderijen, foto's, tekeningen, films en strips vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

IJssculpturenfestival in Brugge

IJssculpturenfestival in Brugge

IJs, een zaag, goede beeldhouwers, creativiteit en een zeer koude tent: wat heb je nog meer nodig om te beginnen aan een fantastisch ijsavontuur? Dit dachten de beeldhouwers wellicht ook toen ze aan hun opdracht begonnen. En als onderwerp werd er voor “Disneyfiguren” gekozen.

U leest hierbij een klein verslag van ons bezoek aan deze ijssculpturen.

Zeventwintig december. De wekker ging al heel vroeg want we moesten ons klaarmaken om de trein te nemen naar Brugge. Dat ging vlot want na 2 uren kwamen we aan in Brugge. Het eerste dat ons opviel toen we uit het station stapten, was een zeer grote tent. Daar vond het ijssculpturenfestival plaats.

Er stond een he…le lange rij mensen voor deze tent aan te schuiven. Wij hadden echter geluk want er werkte een vriendin van één van ons waardoor we veel sneller (en gratis!) naar binnen konden. Daar was er al evenveel volk! Dankzij een paar ‘binnenweggetjes’ geraakten we toch goed doorheen de vele trajecten.

Alle “ijsbeelden” die er stonden waren heel mooi; ze waren gebaseerd op Disneyfiguren uit verschillende films. In de tent was het uiteraard zeer koud: handschoenen waren dus vereist! Heel leuk was dat er ook een glijbaan uit ijs was gemaakt. Daar zijn we natuurlijk opgegaan! Zonder een sleetje onder je kont ging het wel niet zo snel maar dat maakte het zeker niet minder plezant!

Wanneer je al de sculpturen had bekeken, ging je rechtstreeks de cafetaria binnen waar je iets kon drinken en/of eten. Daar hebben we een warme chocomelk gedronken; die konden we echt wel gebruiken (in de cafetaria werkte de vriendin). Daarna zijn we nog iets gaan eten in een brasserie. Op de heenreis vertelden we nog over de mooie sculpturen die zeker door bekwame vakmannen waren uitgehouwen en de mooie verlichting ervan! Het was voor ons een geslaagde uitstap naar Brugge! Zeker een aanrader voor de volgende jaren!

Meer foto’s en info: http://www.ijssculptuur.be/index.asp?taal=nl