Hotspots

De hotspot is een rubriekje gevuld met interviews met knappe, mannelijke bekende Vlamingen. In deze rubriek leggen zij hun ziel bloot. Wij stelden hen vragen over hun persoonlijk leven, toekomst, verleden en carrière. Zo trachten we een analyse te maken van de persoon achter het knappe snoetje (en kontje!).

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

De hotste barman in omstreken: Pim

De hotste barman in omstreken: Pim

Wie? Pim Symoens
Leeftijd? 27
Vanwaar kennen we hem? Star Academy (4de), Sterren op de dansvloer (6de), Jim tv, Big Brother Vips (Winnaar), Studie 100 BemBemband, zanger (o.a. 1 miljoen vlinders), Zo is er maar één (met het nummer “Pa” van Doe maar)

Hoe was je vroeger als tiener?

Goh, ik denk een beetje zoals elke tiener. Ik was eigenlijk een beetje een kapoen. Ik leerde niet graag en haalde wat kattenkwaad uit. Ik deed ook niets voor school, ging graag weg en amuseerde mij graag. Ik trok me weinig aan van alles wat er rond mij gebeurde. Er waren een paar dingen die ik graag deed en daar hield ik me de volle honderd procent mee bezig. Dingen zoals jeugdwerking en scouts. Ik sportte ook graag, ik deed voetbal. Ik was echt geen goede student. Ik ben overal erdoor geraakt op mijn manier.

Vanwaar komt de naam van je café: ‘Alioth’?

Toen ik kwam kijken naar deze zaak om het misschien te kopen, stond ik vanachter om te zien wat de mogelijkheden waren om een terras te maken en toen keek ik in de lucht en zag keiveel sterren. Vanachter is er nergens licht dus je ziet de sterren echt goed. Daarom wou ik iets met sterren doen en Alioth is de helderste ster van de Grote Beer. Ik vond het een leuke naam.

Merk je veel voordelen als Bekende Vlaming bij het uitbaten van je café Alioth?

Nee , ik zou zeggen eerder nadelen. Er zijn heel veel mensen die zeggen: ‘bij dat stom BV’ke gaan we niet. Hij denkt dat hij het is.’ Maar ze zouden eigenlijk eens moeten komen en dan zien ze dat ik mijn handen hier uit mijn mouw steek en zelf bezig ben. Dat ik eigenlijk nog wel een kerel ben die meevalt. Maar ik denk niet dat het voordelen heeft bij het uitbaten. Maar er zijn wel ook mensen die gewoon naar hier komen om me eens te zien.

Hoe waren je ervaringen bij Star Academy?

Dat was 1 van de leukste dingen die ik in mijn leven al gedaan heb. Ik kan er niet veel over zeggen. Je wordt in een onbestaande wereld gedropt en ze creëren zelf een wereld rondom jou. Je weet drie maanden lang niet wat er buitenaf gebeurt.

Ik heb daar heel veel ervaring opgedaan. Zeker en vast ook levenservaring. Het is iets dat ik nooit zal vergeten. Ik heb alleen nog een beetje contact met Afi, maar met de rest weinig of niets. Ik zie hen af en toe een keer toevallig op een evenement of op een feestje. Je komt hen dan tegen en doet er een praatje mee, maar meer ook niet.

Hoe waren je ervaringen bij Big Brother?

Goh, dat wist ik zelfs niet meer dat ik daar aan mee gedaan heb. Ik heb dat gewonnen. Dat is wel al meer dan drie jaar geleden. Mijn ervaringen daar? Dat was enkel een onnozel spelletje. Dat was eigenlijk hetzelfde als Star Academy, een onbestaande wereld, maar hier leerde je niets bij. Je zit vast, ze sluiten je op en je moet proeven doen en daar kan je dan eten mee kopen. Het is eigenlijk gewoon lachen met de mensen hun bakkes. De proef die ik me nog herinner is de proef met een ijsbad. Ik heb een enorme hekel aan kou en we moesten daar gaan inzitten. Min 2 graden, echt verschrikkelijk. Ik haat dat echt.

Wat doe je nu in je vrije tijd?

Oei, als ik dan al eens vrije tijd heb. Daar begint het al bij! Ik heb heel weinig vrije tijd. Ik heb hier mijn zaak ‘Alioth’, daarnaast hou ik me ook nog bezig met muziek en televisie. Dus veel vrije tijd heb ik niet, maar als ik dan toch vrije tijd heb dan probeer ik vooral te ontspannen. Dat kunnen kleine dingen zijn zoals een warm bad nemen, een goede film bekijken… Het zijn echt de kleine dingen die ik apprecieer zoals een glas gaan drinken, tijd spenderen met mijn vriendin. Als je geen tijd heb, kan je ook niet veel tijd maken. Ik heb vooral heel weinig tijd.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Ik vind dat ik nog veel te weinig van de wereld heb gezien. Ik zou graag nog heel wat plaatsen bezoeken, maar als ik moet kiezen, naar Italië, naar Toscane. Ik zou wel nog graag naar Australië en Afrika gaan. Van Afrika heb ik alleen nog maar de 2 bekendste plaatsen gezien, namelijk Egypte en Marokko.

Heb je ooit al rare voorstellen gekregen? Zo ja welke?

Ik heb al veel voorstellen gekregen, maar ik weet niet waar je naar toe wilt. (lacht onschuldig ). Ik heb vroeger regelmatig aanzoeken gekregen van andere vrouwen, zelfs als mijn vriendin gewoon naast mij stond en terwijl ze zich daar ook bewust van waren. Ik heb al eens een voorstel gekregen om in een tv-programma in Afrika mee te doen. Voor de rest zullen er nog wel dingen zijn, maar ik kan er niet direct opkomen.

Wat is je favoriete eten?

Ik ben zelf kok van opleiding, dus ik sta open voor alle soorten eten en drinken. Er is echt niets dat ik niet lust, ik eet alles heel graag. Het een wel wat liever dan het andere. Ik heb geen favoriet, het moet gewoon met liefde klaar gemaakt zijn.

Heb je in de toekomst nog plannen in de media?

Ik ben volop bezig met een nieuwe cd. Die zal ergens dit jaar uitkomen. Wel niet in het Nederlands. Televisieaanbiedingen heb ik dit jaar bewust niet aangenomen omdat ik met de zaak bezig was. Nu ga ik stilletjesaan terug dingen beginnen aannemen en dan zullen we wel zien wat er uit volgt. Er zijn wel nog geen concrete voorstellen.