Beeld

Beeldende kunsten zoals schilderijen, foto's, tekeningen, films en strips vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Games: MMORPG

Games: MMORPG

Voor alle fans van MMORPG, hier een Top 5 van de beste MMORPG’s!

Voor degenen die MMORPG niet kennen: een kleine definitie. MMORPG is een Engelse afkorting. Het komt van Massively Multiplayer Online Role-Playing Game. Met andere woorden, het is een game waar je een personage aanmaakt en hem laat evolueren in een grote virutele wereld op het internet. Je speelt dus met andere gamers. Alleen verder gaan is mogelijk maar dit zal voor sommigen queesten* of dungeons* moeilijk zijn.

queesten = opdrachten

dungeons = aparte kleine wereld, waar je meestal een extra moeilijke opdracht doet

1) World of Warcraft

De grootste klassieker moest natuurlijk in deze lijst staan! Het is een mengeling van een middeleeuwse- en fantasiewereld, vol met avonturen. Je kiest je kant: de Hordes of de Alliance. Per kant heb je aparte personages. Door de vele expansies* kan je extra vele dungeons en queestes doen. De game moet je kopen en een abonnement betalen.

Expansies = uitbreidingspakket

2) Guild Wars

Eén van de grootste MMORPG’s is Guild Wars. Persoonlijk vind ik dit de beste game. Zoals in WoW kom je in een middeleeuwse fantasiewereld terecht. De personages die je kiest zijn altijd menselijk. Het werkt zoals alle andere games met queestes en dungeons. Toch is deze game iets makkelijker. Ook ben je vaak gedwongen om met andere gamers samen te werken om de opdrachten te volbrengen. De game is betalend maar heeft geen abonnement!

3) DC Universe Online

Voor een geslaagde combinatie van comics en games kan je terecht bij DCUO. Je kan je personage helemaal zelf ontwerpen als een echte superheld of … een superslechterik! Wanneer je je roeping hebt gekozen, kies je je eigen mentor. Je gaat aan de slag in twee steden: de welbekende Gotham van Batman en Metropolis van Superman. Daar volg je queesten tegen bijna alle gekende superhelden en –slechteriken. De basisgame is gratis; expansies hebben een klein prijsje.

4) Lord of the Rings Online

Voor de echte Lord of the Rings fans! Hier zit natuurlijk het verhaal van Lord of the Rings centraal. Je komt in een LotR wereld met vele personages uit het boek. Je leeft je in in één van de rassen van de LotR boeken: mens, elf, hobbit of dwerg. De game is gebaseerd op de boeken van Tolkien maar het verhaal heeft er niet veel mee te maken.
Je volgt het leven van een personage in de LotR wereld. Deze game is compleet gratis.

5) Everquest II

Voor mensen die een iets volwassener niveau van game willen, bestaat er Everquest II. Het speelt zich af in een natuurlijke, magische wereld. Je personages kunnen variëren van normale mens tot (half-)dier. Toch probeert deze wereld zo realistisch mogelijk te zijn door het gedrag van de personages en hun kleding. De game is niet alleen gemaakt om queestes en dungeons te doen maar ook om de wereld te ontdekken.
Er is iets zeer speciaals aan deze game: er wordt heel vaak verwezen naar literatuur en cinematografie. De game is betalend en er is eveneens een abonnement.

Eén reactie

  1. Geplaatst op 7 januari 2014 om 12:09

    Hi, I do believe this is a great blog. I stumbledupon it ;
    ) I’m going to revisit once again since i have bookmarked it.
    Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich
    and continue to help other people.