Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Twilight 2: New Moon

Twilight 2: New Moon

Op 19 november kwam het langverwachte tweede deel van Twilight, New Moon, in de zalen.  Ik, samen met waarschijnlijk nog duizenden anderen, kon niet wachten om hem te gaan bekijken.

Een lange rij wachtenden stond voor zaal 9 en 10 waarvan elk zeteltje uitverkocht was en de popcorn die in de zelfbedieningszaak met grote hoeveelheden aangevuld werd. Wat een overrompeling van mensen! Eindelijk mochten we in de zalen.

In het begin was het even moeilijk om de draad doorheen het hele verhaal op te pikken, maar ik werd snel helemaal meegezogen in het verhaal. Vooral doordat Jacob, gespeeld door Taylor Lautner, meer aan bod kwam, was een hele vernieuwing in het verhaal. Hij nam de beschermende rol van Edward, vertolkt door Robert Pattinson, over. Door Jacob werd het verhaal omgetoverd van een liefdesverhaal naar een liefdesduel dat uiteindelijk toch wel ‘gewonnen’ werd door Edward. Ook Kristen Steward, die de rol van Elisabeth Swan — alias Bella — vertolkt, zorgde weer voor mooie acteerpestaties. Haar vaak emotieloze blik gaf de juiste sfeer wanneer ze hevig verlangt naar Edward die haar gedurende een deel van de film ‘verlaat’.

We kregen weer een film van hoogstaand niveau te zien die bleef boeien van het begin tot het einde! Ik kan niet wachten tot het derde deel, Eclipse, te zien zal zijn op het witte doek.