Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

The Avengers

The Avengers

Marvel’s superhelden zijn terug! Ze komen als team samen in de film ‘The Avengers’; een film met zowel actie als humor. Thor, Captain America, Iron Man, Black Widow, The Hulk, Hawkeye en Loki, sommigen al wat bekender dan anderen.

De personages

Thor (Chris Hemsworth): een halfgod uit een ander universum wiens krachten er uit bestaan dat hij het onweer kan beheersen, specifiek dan de donder en bliksem. Zijn wapen, een hamer, en hij zijn onafscheidelijk.
Captain America (Chris Evans): een soldaat uit de tweede wereldoorlog die toen bij een experiment veranderd is in Captain America, ook gekend als “Super Soldier”. Zijn wapen is zijn schild; dit is tevens ook zijn bekendste kenmerk. Hij werd na de oorlog ingevroren en hij ontwaakte 70 jaar later om zich bij de Avengers te voegen.
Iron Man (Robert Downey Jr.): een gewone man met een uitzonderlijke intelligentie. Hij ontwierp zijn eigen ijzeren harnas en benoemde zichzelf als Iron Man. Ook al is hij een gewone man, hij moet zeker niet onderdoen voor de andere superhelden. Hij heeft ook een buitengewoon gevoel voor humor.
Black Widow (Scarlett Johansson): gekend als de -toen nog- slechte spionne in Iron Man 2. Haar echte naam is Natasha en ze is van Russische afkomst. Haar talent is mensen manipuleren. Ze wordt vaak gezien als het zoveelste ‘mooie gezichtje’ maar ze kan heel wat aan zoals de vechtscènes wel bewijzen.
The Hulk/Bruce Banner (Mark Ruffalo): een wetenschapper die door een mislukt experiment met gamma-stralen een alterego creëerde: de Hulk. Een groot groen monster met een licht ontvlambaar karakter dat niets liever doet dan dingen kapot beuken. Telkens Bruce boos wordt,transformeert hij in de Hulk, iets wat hij liever vermijdt.
Hawkeye (Jeremy Renner): Clint Barton, één van S.H.I.E.L.D.’s beste agenten, gekend voor zijn dodelijke precisie als het op zijn gemechaniseerde boog aankomt.
Loki (Tom Hiddleston): de (geadopteerde) broer van Thor die zint op wraak nadat zijn broer tot koning gekroond werd. Hij is dus ook een halfgod. Hij is er op uit om de tesseract te stelen om zo de barrière tussen de andere universums te openen. Hij wil chaos creëren op de aarde. Hij kreeg een speciale staf om dit te verwezenlijken.

Het verloop van de film
Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man, Incredible Hulk, Black Widow, Thor, Hawkeye en Captain America. Zoals we al vermeldden, wil Loki de tesseract stelen. Hiervoor dringt hij binnen in het S.H.I.E.L.D. waar de tesseract wordt beschermd. De film begint met Loki die de tesseract weet te stelen en verschillende agenten vermoordt. Nick Fury beslist om de Avengers te verzamelen waarna je ziet hoe ieder van hen wordt opgeroepen. Na vele onderlinge conflicten weten ze hun krachten te bundelen en de vijand te bestrijden. Tegen die tijd heeft Loki de poort al geopend en zijn de straten van New York al half gesloopt door de aliens…

Onze mening
We zijn vertrokken met hoge verwachtingen en deze zijn zeker ingevuld. Niet alleen is deze film bijzonder grappig maar ook is hij zeer spannend. De cast maakt de film helemaal compleet (zie puntje 1). De special effects waren ook geweldg uitgevoerd. Het is een echte aanrader voor zowel meisjes als jongens, actieliefhebbers als komedieliefhebbers en zeker voor diegenen die van Marvel’s superhelden houden.

Eén reactie

  1. Loïck Picalausa
    Geplaatst op 28 mei 2012 om 14:07

    Knap werk klasgenootjes!