Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire

De film “A Slumdog Millionaire” verdient zeker een plaatsje in de lijst van beste films op onze site. Wij gaan je overtuigen waarom je deze film gezien moet hebben!

A Slumdog Millionaire is een ontroerend verhaal dat zich afspeelt in de armere buurten in India, namelijk in een van de vele sloppenwijken die zich daar bevinden. Het leven in zo’n sloppenwijk is ruw, hard en heel zwaar. Dat merk je ook in de film wanneer je deze eens bekijkt.

De hoofdrolspeler is een arme jongen, Jamal, die meespeelt in de tv-quiz “Who wants to be a millionaire?”. Met dit spel verdient hij heel veel geld.

Doorheen het hele verhaal probeert men er achter te komen hoe een arme jongen, zoals Jamal, alle antwoorden weet. Eerst verdenkt men hem van oplichterij, omdat hij steeds weer het goede antwoord geeft. Maar de echte reden is omdat hij alle antwoorden weet, is omdat hij zoveel meegemaakt heeft in heel zijn leven. En de vragen die hij voorgeschoteld krijgt gaan toevallig allemaal over belangrijke gebeurtenissen in zijn leven. Hij speelt dus helemaal niet vals. Het is gewoon toevallig dat hij juist die vragen krijgt. Het is zijn lot. De rode draad van de film is liefde. Hij leert een meisje kennen, Latika, waar hij heel veel mee beleeft. Hun relatie is ware liefde en toch ook een onmogelijke liefde. Of het allemaal goed komt, vertellen we je niet, daarvoor moet je de film zelf maar eens bekijken.

Je ontdekt een levensverhaal van een jongen dat zeer ontroerend, maar ook grappig is. Het is een film met prachtige beelden, machtige muziek, een razendsnel ritme en een meeslepend verhaal.

Het unieke aan de film is dat het grootste deel van de acteurs ook echt arme mensen zijn.

A Slumdog Millionaire heeft reeds 8 oscars gewonnen voor :

  • Beste film
  • Beste regie
  • Beste bewerkte scenario
  • Beste geluid
  • Beste montage
  • Beste cinematografie
  • Beste song
  • Beste muziek

Het is een van de mooiste films die wijzelf ooit al gezien hebben. De film is over de gehele lijn prachtig, vinden wij. Het is zeker goede film voor een rustig avondje thuis. Het verhaal zit zeer goed in elkaar en het is beslist de moeite a Slumdog Millionaire te bekijken.