Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Jennifer’s Body

Jennifer’s Body

Een horror-thriller in de bioscoop bekijken is altijd wat enger dan normaal.
En bij deze ‘Jennifer’s Body’ was het effect zeer goed bereikt!

De film begon als het ware in een medias res. We vinden Needy in de gevangenis en zij is niet zomaar een meisje. Ze is zeer agressief tegenover de cipiers en eet amper. Ze begint haar verhaal te vertellen, en zo blikt ze terug op een jaar eerder.

JennifersbodyOoit was ze een braaf tienermeisje. Haar beste vriendin – gespeeld door de bekende Megan Fox- verandert na een brand in een vampier. Je zou kunnen zeggen; een mengeling van een vampier en weerwolf, want ze wordt ’s nachts wakker omdat ze bijna sterft van de honger. Nee, ze heeft geen zin in een taart, maar in het bloed van jongens. Door haar uiterlijk kan ze verschillende jongens verleiden en naar een verlaten plek lokken, waarna ze hen één voor één oppeuzelt. Needy weet van haar beheksing en probeert haar te stoppen wanneer Jennifer Chip het liefje van Needy wil opvreten. Ze kan Jennifer wegjagen, maar voor Chip is alle hulp te laat. Needy is zo kwaad dat ze vol agressie en adrenaline naar Jennifer’s huis loopt. Daar kan ze haar woede niet bedwingen en na lang vechten en worstelen met Jennifer, steekt ze een mes recht door Jen’s hart. Jen sterft, maar plots komt Jen’s moeder binnen. Die ontdekt daar haar stervende dochter en Needy met een mes in haar hand. Needy zit nu in de gevangenis omdat ze veroordeeld werd voor de dood op Jennifer, maar ze heeft enkele ‘bovenaardse’ krachten gekregen, toen Jennifer haar beet tijdens het gevecht.

De film was erg angstaanjagend. Effecten werden goed gecreëerd door de nieuwe filmtechnologieën. Op sommige momenten wou ik achter de zetel kruipen, maar dit is natuurlijk niet toegelaten in de bioscoop. De sfeer was aangrijpend, want je wordt helemaal meegesleept in het verhaal van Needy. Needy wordt gespeeld door de goede actrice Amanda Seyfried