Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Inglourious Basterds

Inglourious Basterds

Als filmliefhebber weet je ongetwijfeld wel dat Quentin Tarantino zijn eigen stijl heeft ontwikkeld om films te regisseren, maar telkens slaagt hij er in een ruim publiek naar de cinemazalen te lokken. Inglourious Basterds is hier ook weer een voorbeeld van.

De film kwam uit op 19 augustus met een prachtige cast: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christophe Waltz, Diane Kruger, Mike Myers en Eli Roth. Tarantino maakt deze film op zijn eigen manier, gewaagde humor en gevechtscènes vol wraak.

InglouriousbastardsHet is een verhaal over de tweede wereldoorlog. Centraal staat een groepje Amerikaanse soldaten die na een paar verschrikkelijke oorlogsmisdaden op missie gaan. Ze willen de Nazi’s een lesje leren, want ze hebben een Joodse familie uitgemoord. Telkens ze een groepje Nazi’s te pakken hebben, vermoorden ze er een paar, de overigen worden één voor één voor de keuze gesteld: vertellen waar er nog Nazi’s zitten en welke wapens ze bij zich hebben, of neergeknuppeld worden door Donny Donowitz a.k.a. The Bear Jew.

Typisch aan de films van Tarantino is dat je werkelijk alles ziet. Je ziet hoe vermoorde Nazi’s gescalpeerd worden en hoe ze het hakenkruis in het voorhoofd kerven. Dit zorgt voor het gruwelijke tintje aan de film.

Velen onder jullie die Tarantino kennen, weten dat dit niet echt één van zijn beste films is, maar hij heeft er wel weer mooi zijn werk van gemaakt. De actiescènes waren misschien net iets te beperkt, maar het verhaal was er wel, en vooral een zeer geslaagd einde!

Weetje: Inglorious Basterds won de Beste Mannelijke Hoofdrol, Langspeelfilm voor Christopher Waltz op het filmfestival van Cannes.