Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

FRITS & FREDDY

FRITS & FREDDY

Humor, meer humor en nog meer (absurde) humor zijn de sleutelwoorden van de nieuwe film van Mark Punt: “Frits en Freddy”.

Peter Van den Begin en Tom Van Dyck vertolken de rol van de broers Frateur, meer bepaald mislukte oplichters die zich voordoen als Bijbelverkopers om bij de mensen binnen te raken. Succes staat niet meteen centraal in hun leven, ‘Waarom anderen wel dat geluk en wij niet?’, vragen ze zich af. Ze willen zich bewijzen en breken in bij hun eerste slachtoffer, duidelijk geen armoezaaier. Maar dit doen ze zonder ermee rekening te houden dat de heer des huizes wel eens thuis zou kunnen zijn…
Hierdoor laten ze zich echter niet kisten! Met de man vastgebonden op een stoel zoeken ze verder naar de schatten in de villa. Het antwoord op de vraag of dit zo’n goed idee was, zien we al snel wanneer hun ‘doelwit’ (inclusief bodyguards), beter bekend als de maffiabaas van de witwasserij, over de vloer komt. Auto’s worden gestolen en opgeblazen. Vrouwen en politiemannen worden gegijzeld. Complotten worden gesmeed en familieruzies breken uit.

Dit lijken ongetwijfeld de ingrediënten van een spannende actiefilm met achtervolgingen en koelbloedige scènes maar geloof ons, dat is het niet.
Het hele verhaal houdt geen steek en de personages zijn eerder wat simpel van geest, wat alles uiteraard een humoristisch trekje geeft. Kolderieke fratsen volgen elkaar op.
Het is echt lachen van het begin tot het einde met acteurs als Peter Van den Begin, Tom Van Dyck, Wim Opbrouck, Frank Aendenboom, Tania Kloek, Erika Van Tielen e.a.
Rep je dus naar de bioscoop voor het te laat is want deze ‘klucht’ wil je zeker niet missen!

Trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=QERlaPUkgA0

Eén reactie

  1. Mieke Proost
    Geplaatst op 10 februari 2011 om 20:26

    Woensdag had mijn dochter pedagogische studiedag, dus dinsdagavond mocht ze met mij mee naar Frits en Freddy in Kinepolis. Ze vond zichzelf zéér stoer als enige minderjarige tussen de popcorn, tot de eerste schoten vielen en een auto ontplofte… Na 10 min. kwam de kolder boven; chance! Haar favoriete quote: “Ge ging naar de winkel voor een brood en een … (potteke pudding?) en ge komt thuis met een mieke en ne mottige hond!”